Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Dušení
Thajské kuře s kešu ořechy
Suroviny
- 1 lžička Zázvor mletý Avokádo
- 0.5 červené papriky
- 300 ml vody
- červená cibule
- 1 kuřecí prso
- 20 ml sezamového oleje
- 1 brokolice
- 1 lžička thajské chilli pasty
- hrst pražených kešu ořechů
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- sojové klíčky
- jasmínová rýže
Způsob přípravy
Kuřecí prso nakrájené na nudličky osmažíme společně s na kostky nakrájenou cibulí a paprikou. Chvíli osmažíme a přidáme brokolici a chilli pastu. Vše podlijeme vodou a dusíme 5 minut. Přidáme opečené kešu ořechu, ústřicovou omáčku, sojové klíčky, nakrájenou jarní cibulku, dochutíme sušeným zázvorem a vše promícháme a ještě chvíli necháme podusit.
Podáváme s kopečkem jasmínové rýže.