Thajské kuře s kešu ořechy

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Dušení

Suroviny

  • 1 lžička Zázvor mletý Avokádo
  • 0.5 červené papriky
  • 300 ml vody
  • červená cibule
  • 1 kuřecí prso
  • 20 ml sezamového oleje
  • 1 brokolice
  • 1 lžička thajské chilli pasty
  • hrst pražených kešu ořechů
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • sojové klíčky
  • jasmínová rýže

Způsob přípravy

Kuřecí prso nakrájené na nudličky osmažíme společně s na kostky nakrájenou cibulí a paprikou. Chvíli osmažíme a přidáme brokolici a chilli pastu. Vše podlijeme vodou a dusíme 5 minut. Přidáme opečené kešu ořechu, ústřicovou omáčku, sojové klíčky, nakrájenou jarní cibulku, dochutíme sušeným zázvorem a vše promícháme a ještě chvíli necháme podusit.

 Podáváme s kopečkem jasmínové rýže.