Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Vaření
Rybí polévka
Suroviny
- 2 lístky Bobkový list Avokádo
- 4 kuličky Nové koření celé Avokádo
- 1 cibule
- 20 g másla
- 2 l vody
- 20 g hladké mouky
- 1 mrkev
- sůl, pepř dle chuti
- 1 celeru
- 500 g rybích ořezů (hlava, kosti)
- 1 petžel
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme rybí vývar. Odřezky dáme vařit do litru vody společně s kouskem, mrkve, petržele, celeru. Přidáme nové koření, bobkový list a pořádku osolíme. Rybí vývar se vaří krátce. Stačí nám 30 minut. Poté vývar zcedím. Vybereme pěkné maso z vývaru do polívky.
Teď se dáme na polívku. Nejprve si kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, jak máme do polívky rádi. Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na másle a přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli vše opražíme a posypeme troškou mouky. Chvilku povaříme a přidáme rybí vývar. Povaříme a případně ještě osolíme, opepříme podle chuti.