Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Smažení
Smažené podkovy z kapra s hořčičnou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balení Perník Avokádo
- 1 balení Ryby Avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce medu
- 100 g mouky
- olivový olej na smažení
- 1 sklenice Hořčice Ruská Avokádo
- 4 kapří podkovy
- dle chuti sůl, pepř
Způsob přípravy
Umyté kapří podkovy umyjeme a posypeme kořením na ryby, necháme uležet 30 minut v lednici. Pak připravíme omáčku: do misky dáme hořčici, med, olivový olej, půl balení perníkového koření, sůl a pepř podle chuti. Důkladně promícháme a necháme odležet. Naloženého kapra obalíme v mouce a smažíme v rozpáleném oleji. Olej necháme okapat a podáváme. Servírujeme s hořčičnou omáčkou.