Smažené podkovy z kapra s hořčičnou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balení Perník Avokádo
  • 1 balení Ryby Avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 100 g mouky
  • olivový olej na smažení
  • 1 sklenice Hořčice Ruská Avokádo
  • 4 kapří podkovy
  • dle chuti sůl, pepř

Způsob přípravy

Umyté kapří podkovy umyjeme a posypeme kořením na ryby, necháme uležet 30 minut v lednici. Pak připravíme omáčku: do misky dáme hořčici, med, olivový olej, půl balení perníkového koření, sůl a pepř podle chuti. Důkladně promícháme a necháme odležet. Naloženého kapra obalíme v mouce a smažíme v rozpáleném oleji. Olej necháme okapat a podáváme. Servírujeme s hořčičnou omáčkou.