Pikantní kuřecí karbanátky

Suroviny

  • 1 lžička Kari indické Avokádo
  • olej na smažení
  • sezamový olej
  • čerstvý koriandr
  • 1 kuřecí prso
  • 1 papriky
  • 3 stroužky
  • 1 cm zázvoru
  • 4 limetové listy
  • 1 lžička červené curry pasty

Způsob přípravy

Všechny ingredience nakrájíme na co nejmenší kousky a dáme do mixéru. Vše rozmixujeme na hladkou kaši. Z hmoty tvarujeme pomocí velké lžíce a dlaně karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej. Karbanátky smažíme na každé straně 4 minuty. Hotové karbanátky necháme okapat na ubrousku, abychom je zbavily přebytečného tuku. Servírujeme zakápnuté sladkou chilli omáčkou a posypané čerstvým koriandrem.