Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Pikantní kuřecí karbanátky
Suroviny
- 1 lžička Kari indické Avokádo
- olej na smažení
- sezamový olej
- čerstvý koriandr
- 1 kuřecí prso
- 1 papriky
- 3 stroužky
- 1 cm zázvoru
- 4 limetové listy
- 1 lžička červené curry pasty
Způsob přípravy
Všechny ingredience nakrájíme na co nejmenší kousky a dáme do mixéru. Vše rozmixujeme na hladkou kaši. Z hmoty tvarujeme pomocí velké lžíce a dlaně karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej. Karbanátky smažíme na každé straně 4 minuty. Hotové karbanátky necháme okapat na ubrousku, abychom je zbavily přebytečného tuku. Servírujeme zakápnuté sladkou chilli omáčkou a posypané čerstvým koriandrem.