Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Vánoční pečená šunka
Suroviny
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- snítky rozmarýnu
- 600 g vepřové šunky vcelku
Marináda
- 1 lžičky Tymián Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 80 ml olivového oleje
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 1 lžička Rozmarýn Avokádo
Způsob přípravy
Šunku zavážemě provázkem, aby při pečení nedošlo k rozpadnutí. Na marinádu si smícháme všechny ingredience, šunku v ní pořádně obalíme a necháme ji přes noc marinovat v chladu.
Šunku i s marinádou dáme do pekáče a pečene 1,5 hodina na teplotu 180 °C. Doba pečení záleží na velikosti šunky. Upečená šunka by měla být zvenku dozlatova a uprostřed pěkně šťavnatá.
Podáváme s pečenými brambory. Ale můžeme připravit i na studeno do sendviče.
K pečené šunce se skvěle hodí křen.