Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Filet z lososa pečený v pomerančové pikantní marinádě
Marináda
- 3 kusy Hřebíček celý Avokádo
- 1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
- 1 lžičky Pepř černý mletý Avokádo
- 2 lžíce medu
- 1 pomeranč
- brusinková šťáva
Losos
- 450 g filetu z lososa
Způsob přípravy
Lososa opláchneme a naporcujeme na 3 kousky.
Pomeranč důkladně omyjeme a rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na kolečka, z druhé půlky vymačkáme šťávu.
Připravíme marinádu: Pomerančovou šťávu promíchejte medem a kořením. Lososa vložíme do zapékací misky, nalijeme na něj marinádu a jemně vmasírujeme do lososa. Misku dáme s lososem na půl hodiny do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Vložíme misku s lososem a pečeme 20 minut. Ozdobíme plátky pomeranče.