Filet z lososa pečený v pomerančové pikantní marinádě

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Pečení

Marináda

  • 3 kusy Hřebíček celý Avokádo
  • 1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
  • 1 lžičky Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 lžíce medu
  • 1 pomeranč
  • brusinková šťáva

Losos

  • 450 g filetu z lososa

Způsob přípravy

Lososa opláchneme a naporcujeme na 3 kousky.

Pomeranč důkladně omyjeme a rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na kolečka, z druhé půlky vymačkáme šťávu.

Připravíme marinádu: Pomerančovou šťávu promíchejte medem a kořením. Lososa vložíme do zapékací misky, nalijeme na něj marinádu a jemně vmasírujeme do lososa. Misku dáme s lososem na půl hodiny do chladničky.

 Troubu předehřejte na 200 °C.  Vložíme misku s lososem a pečeme 20 minut. Ozdobíme plátky pomeranče.