Filet z lososa pečený v pomerančové pikantní marinádě
Marináda
-
3 kusy Hřebíček celý Avokádo
-
1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
-
1 lžičky Pepř černý mletý Avokádo
-
2 lžíce medu
-
1 pomeranč
-
brusinková šťáva
Způsob přípravy
Lososa opláchneme a naporcujeme na 3 kousky.
Pomeranč důkladně omyjeme a rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na kolečka, z druhé půlky vymačkáme šťávu.
Připravíme marinádu: Pomerančovou šťávu promíchejte medem a kořením. Lososa vložíme do zapékací misky, nalijeme na něj marinádu a jemně vmasírujeme do lososa. Misku dáme s lososem na půl hodiny do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Vložíme misku s lososem a pečeme 20 minut. Ozdobíme plátky pomeranče.