Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Vánoce
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Sněhové koule anebo domácí lanýže
Lanýže
- Chilli mleté Avokádo
- Skořice mletá Avokádo
- Perník Avokádo
- 110 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 40 g hořké čokolády
- 40 g mléčné čokolády
Na obalování
- moučkový cukr
- kvalitní kakao
Způsob přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Do čokolády můžeme podle chuti přidat chilli, skořiči či perníkové koření.
Máslo nakrájíme na malé kostičky. Máslo smícháme s cukrem a promícháme na homogenní hmotu. Pak pomalu promícháme se schladlou rozpuštěnou čokoládou. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny, aby hmota ztuhla.
Formujeme kužele nebo kuličky a vložíme opět zpět do chladničky. Po půl hodině vytáhneme z ledničky a obalujeme. Můžeme obalit v kakau nebo v moučkovém cukru, které ještě ochutíme vanikou.
TIP: Lanýže budou skvělým jedlím dárkem pro vaše přátele. Lanýže dejte pro průhledného sáčku, zavažte stužkou a darujte.