Sněhové koule anebo domácí lanýže

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Bez vaření

Lanýže

  • Chilli mleté Avokádo
  • Skořice mletá Avokádo
  • Perník Avokádo
  • 110 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 40 g hořké čokolády
  • 40 g mléčné čokolády

Na obalování

  • moučkový cukr
  • kvalitní kakao

Způsob přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Do čokolády můžeme podle chuti přidat chilli, skořiči či perníkové koření.

Máslo nakrájíme na malé kostičky.  Máslo smícháme s cukrem a promícháme na homogenní hmotu. Pak pomalu promícháme se schladlou rozpuštěnou čokoládou. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny, aby hmota ztuhla.

Formujeme kužele nebo kuličky a vložíme opět zpět do chladničky. Po půl hodině vytáhneme z ledničky a obalujeme. Můžeme obalit v kakau nebo v moučkovém cukru, které ještě ochutíme vanikou.

 TIP: Lanýže budou skvělým jedlím dárkem pro vaše přátele. Lanýže dejte pro průhledného sáčku, zavažte stužkou a darujte.