Sněhové koule anebo domácí lanýže
Lanýže
-
Chilli mleté Avokádo
-
Skořice mletá Avokádo
-
Perník Avokádo
-
110 g změklého másla
-
100 g moučkového cukru
-
40 g hořké čokolády
-
40 g mléčné čokolády
Na obalování
-
moučkový cukr
-
kvalitní kakao
Způsob přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Do čokolády můžeme podle chuti přidat chilli, skořiči či perníkové koření.
Máslo nakrájíme na malé kostičky. Máslo smícháme s cukrem a promícháme na homogenní hmotu. Pak pomalu promícháme se schladlou rozpuštěnou čokoládou. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny, aby hmota ztuhla.
Formujeme kužele nebo kuličky a vložíme opět zpět do chladničky. Po půl hodině vytáhneme z ledničky a obalujeme. Můžeme obalit v kakau nebo v moučkovém cukru, které ještě ochutíme vanikou.
TIP: Lanýže budou skvělým jedlím dárkem pro vaše přátele. Lanýže dejte pro průhledného sáčku, zavažte stužkou a darujte.