Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Dušené krůtí paličky s houbami
Suroviny pro 4 osoby
- Bobkový list Avokádo
- Pepř černý celý Avokádo
- Tymián Avokádo
- 1 balení Marináda Bylinková Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžíce medu
- sůl podle chuti
- 200 ml červeného vína
- 10 cherry rajčátek
- 1 nakrájená cibule
- 100 g očištěných lišek
- 100 g očištěných hřibů
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 100 ml slepičího vývaru
- 8 krůtích paliček, nakrájených na malé kousky
- 100 g uzené slaniny, nakrájené na nudličky
Způsob přípravy
Krůtí paličky vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky a naložíme do marinády.
V hrnci osmažíme slaninu s olivovým olejem, cibulí, česnekem, liškami a houbami. Poté přidáme naložené maso. Když se zčervená zalijeme je vínem a vývarem, přidáme bobkový list a dusíme doměkka.
Před koncem vaření přidáme med a cherry rajčátky a vše dochutíme tymiánem a rozdrceným pepřem.