Dušené krůtí paličky s houbami
Suroviny pro 4 osoby
-
Bobkový list Avokádo
-
Pepř černý celý Avokádo
-
Tymián Avokádo
-
1 balení Marináda Bylinková Avokádo
-
100 ml olivového oleje
-
2 lžíce medu
-
sůl podle chuti
-
200 ml červeného vína
-
10 cherry rajčátek
-
1 nakrájená cibule
-
100 g očištěných lišek
-
100 g očištěných hřibů
-
4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
-
100 ml slepičího vývaru
-
8 krůtích paliček, nakrájených na malé kousky
-
100 g uzené slaniny, nakrájené na nudličky
Způsob přípravy
Krůtí paličky vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky a naložíme do marinády.
V hrnci osmažíme slaninu s olivovým olejem, cibulí, česnekem, liškami a houbami. Poté přidáme naložené maso. Když se zčervená zalijeme je vínem a vývarem, přidáme bobkový list a dusíme doměkka.
Před koncem vaření přidáme med a cherry rajčátky a vše dochutíme tymiánem a rozdrceným pepřem.