Dušené krůtí paličky s houbami

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby

  • Bobkový list Avokádo
  • Pepř černý celý Avokádo
  • Tymián Avokádo
  • 1 balení Marináda Bylinková Avokádo
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • sůl podle chuti
  • 200 ml červeného vína
  • 10 cherry rajčátek
  • 1 nakrájená cibule
  • 100 g očištěných lišek
  • 100 g očištěných hřibů
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 100 ml slepičího vývaru
  • 8 krůtích paliček, nakrájených na malé kousky
  • 100 g uzené slaniny, nakrájené na nudličky

Způsob přípravy

Krůtí paličky vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky a naložíme do marinády.

V hrnci osmažíme slaninu s olivovým olejem, cibulí, česnekem, liškami a houbami. Poté přidáme naložené maso. Když se zčervená zalijeme je vínem a vývarem, přidáme bobkový list a dusíme doměkka.

Před koncem vaření přidáme med a cherry rajčátky a vše dochutíme tymiánem a rozdrceným pepřem.