Kategorie:
-
Druh jídla:
Zvěřina a králičí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Dušení
Zvěřinové ragú na červeném víně
Suroviny
- 3 kusy Hřebíček celý Avokádo
- 1 lžička Tymián Avokádo
- 2 lžičky Zázvor mletý Avokádo
- 200 ml červeného vína
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce švestkových povidel
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- sůl, pepř dle chuti
- 1 celeru
- 600 g srnčí plece nebo kýty
- 300 g malých hříbků
- 40 g perníku na strouhání
- 1 malá mrkev
- 2 lžíce brusinkové zavařeniny
- 1 citronu (šťáva)
- 750 ml voda
Způsob přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a dáme smažit maso. Když se maso zatáhne, vyndáme jej a přendáme do misky. Na výpeku osmažíme hříbky.
Do hrnce nalijeme 750 ml vodu a posolíme. Přidáme osmažené maso a zahustíme nastrouhaným perníke, ochutíme zázvorem. Vaříme 40 minut..
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev a celer), několik minut restujeme a zasypeme cukrem. Když cukr začne karamelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme do zezlátnutí.
Zeleninu přidáme do hrnce a masem, přidáme tymián, houby. Zalijeme červeným vínem a lehce dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 2 hodiny za občasného míchání. Pokud bude potřeba přidáme vodu. Ke konci vaření přidáme švestkové povidla a brusinkovou zavařeninu. Krátce povaříme a případně dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s nočky.