Zvěřinové ragú na červeném víně
Suroviny
-
3 kusy Hřebíček celý Avokádo
-
1 lžička Tymián Avokádo
-
2 lžičky Zázvor mletý Avokádo
-
200 ml červeného vína
-
1 cibule
-
2 lžíce oleje
-
1 lžíce cukru
-
1 lžíce švestkových povidel
-
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
-
sůl, pepř dle chuti
-
1 celeru
-
600 g srnčí plece nebo kýty
-
300 g malých hříbků
-
40 g perníku na strouhání
-
1 malá mrkev
-
2 lžíce brusinkové zavařeniny
-
1 citronu (šťáva)
-
750 ml voda
Způsob přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a dáme smažit maso. Když se maso zatáhne, vyndáme jej a přendáme do misky. Na výpeku osmažíme hříbky.
Do hrnce nalijeme 750 ml vodu a posolíme. Přidáme osmažené maso a zahustíme nastrouhaným perníke, ochutíme zázvorem. Vaříme 40 minut..
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev a celer), několik minut restujeme a zasypeme cukrem. Když cukr začne karamelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme do zezlátnutí.
Zeleninu přidáme do hrnce a masem, přidáme tymián, houby. Zalijeme červeným vínem a lehce dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 2 hodiny za občasného míchání. Pokud bude potřeba přidáme vodu. Ke konci vaření přidáme švestkové povidla a brusinkovou zavařeninu. Krátce povaříme a případně dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s nočky.