Zvěřinové ragú na červeném víně

Kategorie:

Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob vaření: Dušení

Suroviny

  • 3 kusy Hřebíček celý Avokádo
  • 1 lžička Tymián Avokádo
  • 2 lžičky Zázvor mletý Avokádo
  • 200 ml červeného vína
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • sůl, pepř dle chuti
  • 1 celeru
  • 600 g srnčí plece nebo kýty
  • 300 g malých hříbků
  • 40 g perníku na strouhání
  • 1 malá mrkev
  • 2 lžíce brusinkové zavařeniny
  • 1 citronu (šťáva)
  • 750 ml voda

Způsob přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky.

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a dáme smažit maso. Když se maso zatáhne, vyndáme jej a přendáme do misky. Na výpeku osmažíme hříbky.

Do hrnce nalijeme 750 ml vodu a posolíme. Přidáme osmažené maso a zahustíme nastrouhaným perníke, ochutíme zázvorem.  Vaříme 40 minut..

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev a celer), několik minut restujeme a zasypeme cukrem. Když cukr začne karamelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme do zezlátnutí.

Zeleninu přidáme do hrnce a masem, přidáme tymián, houby. Zalijeme červeným vínem a lehce dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 2 hodiny za občasného míchání.  Pokud bude potřeba přidáme vodu. Ke konci vaření přidáme švestkové povidla a brusinkovou zavařeninu. Krátce povaříme a případně dochutíme solí a pepřem.

 

 Podáváme s nočky.