Paštika z divočiny s jablečným chutney

Suroviny

Jablečné chutney

Způsob přípravy

Vepřové sádlo si rozpustíme na hlubší pánvi, přidáme cibuli, směs koření a lehce orestujeme. Očištěné a odblaněné maso osolíme a opepříme. Vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až maso změkne přilijeme červené víno a na jemno nakrájená játra. Vše ještě jednou krátce podusíme. Směs rozmixujeme a naplníme jej do skleniček.

Máslo rozpustíme, přidáme do něj sušený a lístečky čerstvého tymiánu. Tymiánovým máslem zalijeme skleničky naplněné paštikou a navrch posypeme kuličkami pepře.

Paštiku necháme ztuhnout v ledniččce 2-3 hodiny.

 

Paštiku servírujem s jablečným chutney. Na jablečné chutney v kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme cukr, za stálého mícháme připravíme řídký karamel. Do karamelu přidáme nastrouhaná jablka, najemno nastrouhaný zázvor, drobně nakrájenou chilli papričku, skořici a nadrcené hřebíčky. Vše zalijeme portským vínem. Necháme odvařit do požadované konzistence.