Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Zvěřina a králičí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Paštika z divočiny s jablečným chutney
Suroviny
- Pepř barevný celý Avokádo
- 1 lžičky Tymián Avokádo
- 1 balení Divočina Avokádo
- 200 ml červeného vína
- 1 cibule
- 100 g másla
- 200 ml vody
- sůl dle chuti
- 1 lžíce sádla
- 1 lžičky Muškatový ořech mletý Avokádo
- 400 g zvěřinového ořezu
- 200 g vepřového bůčku
- 200 g vepřových jater
- pár větviček čerstvého tymiánu
Jablečné chutney
- 3 kusy Hřebíček celý Avokádo
- 2 lžíce cukru
- 100 ml portského vína
- 3 lžíce vody
- 3 nastrouhaná jablka
- 1 chilli papričky
- 2 cm čerstvého zázvoru
Způsob přípravy
Vepřové sádlo si rozpustíme na hlubší pánvi, přidáme cibuli, směs koření a lehce orestujeme. Očištěné a odblaněné maso osolíme a opepříme. Vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až maso změkne přilijeme červené víno a na jemno nakrájená játra. Vše ještě jednou krátce podusíme. Směs rozmixujeme a naplníme jej do skleniček.
Máslo rozpustíme, přidáme do něj sušený a lístečky čerstvého tymiánu. Tymiánovým máslem zalijeme skleničky naplněné paštikou a navrch posypeme kuličkami pepře.
Paštiku necháme ztuhnout v ledniččce 2-3 hodiny.
Paštiku servírujem s jablečným chutney. Na jablečné chutney v kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme cukr, za stálého mícháme připravíme řídký karamel. Do karamelu přidáme nastrouhaná jablka, najemno nastrouhaný zázvor, drobně nakrájenou chilli papričku, skořici a nadrcené hřebíčky. Vše zalijeme portským vínem. Necháme odvařit do požadované konzistence.