Paštika z divočiny s jablečným chutney

Kategorie:

Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • Pepř barevný celý Avokádo
  • 1 lžičky Tymián Avokádo
  • 1 balení Divočina Avokádo
  • 200 ml červeného vína
  • 1 cibule
  • 100 g másla
  • 200 ml vody
  • sůl dle chuti
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžičky Muškatový ořech mletý Avokádo
  • 400 g zvěřinového ořezu
  • 200 g vepřového bůčku
  • 200 g vepřových jater
  • pár větviček čerstvého tymiánu

Jablečné chutney

  • 3 kusy Hřebíček celý Avokádo
  • 2 lžíce cukru
  • 100 ml portského vína
  • 3 lžíce vody
  • 3 nastrouhaná jablka
  • 1 chilli papričky
  • 2 cm čerstvého zázvoru

Způsob přípravy

Vepřové sádlo si rozpustíme na hlubší pánvi, přidáme cibuli, směs koření a lehce orestujeme. Očištěné a odblaněné maso osolíme a opepříme. Vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až maso změkne přilijeme červené víno a na jemno nakrájená játra. Vše ještě jednou krátce podusíme. Směs rozmixujeme a naplníme jej do skleniček.

Máslo rozpustíme, přidáme do něj sušený a lístečky čerstvého tymiánu. Tymiánovým máslem zalijeme skleničky naplněné paštikou a navrch posypeme kuličkami pepře.

Paštiku necháme ztuhnout v ledniččce 2-3 hodiny.

 

Paštiku servírujem s jablečným chutney. Na jablečné chutney v kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme cukr, za stálého mícháme připravíme řídký karamel. Do karamelu přidáme nastrouhaná jablka, najemno nastrouhaný zázvor, drobně nakrájenou chilli papričku, skořici a nadrcené hřebíčky. Vše zalijeme portským vínem. Necháme odvařit do požadované konzistence.