Paštika z divočiny s jablečným chutney
Suroviny
-
Pepř barevný celý Avokádo
-
1 lžičky Tymián Avokádo
-
1 balení Divočina Avokádo
-
200 ml červeného vína
-
1 cibule
-
100 g másla
-
200 ml vody
-
sůl dle chuti
-
1 lžíce sádla
-
1 lžičky Muškatový ořech mletý Avokádo
-
400 g zvěřinového ořezu
-
200 g vepřového bůčku
-
200 g vepřových jater
-
pár větviček čerstvého tymiánu
Jablečné chutney
-
3 kusy Hřebíček celý Avokádo
-
2 lžíce cukru
-
100 ml portského vína
-
3 lžíce vody
-
3 nastrouhaná jablka
-
1 chilli papričky
-
2 cm čerstvého zázvoru
Způsob přípravy
Vepřové sádlo si rozpustíme na hlubší pánvi, přidáme cibuli, směs koření a lehce orestujeme. Očištěné a odblaněné maso osolíme a opepříme. Vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až maso změkne přilijeme červené víno a na jemno nakrájená játra. Vše ještě jednou krátce podusíme. Směs rozmixujeme a naplníme jej do skleniček.
Máslo rozpustíme, přidáme do něj sušený a lístečky čerstvého tymiánu. Tymiánovým máslem zalijeme skleničky naplněné paštikou a navrch posypeme kuličkami pepře.
Paštiku necháme ztuhnout v ledniččce 2-3 hodiny.
Paštiku servírujem s jablečným chutney. Na jablečné chutney v kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme cukr, za stálého mícháme připravíme řídký karamel. Do karamelu přidáme nastrouhaná jablka, najemno nastrouhaný zázvor, drobně nakrájenou chilli papričku, skořici a nadrcené hřebíčky. Vše zalijeme portským vínem. Necháme odvařit do požadované konzistence.