Paštika z divočiny s jablečným chutney
			
		 
		
		
			
				
					
                        						
                            Suroviny
							
                                                                    - 
                                          Pepř barevný celý Avokádo                                    
- 
                                        1 lžičky Tymián Avokádo                                    
- 
                                        1 balení Divočina Avokádo                                    
- 
                                        200 ml červeného vína                                    
- 
                                        1  cibule                                    
- 
                                        100 g másla                                    
- 
                                        200 ml vody                                    
- 
                                          sůl dle chuti                                    
- 
                                        1 lžíce sádla                                    
- 
                                        1 lžičky Muškatový ořech mletý Avokádo                                    
- 
                                        400 g zvěřinového ořezu                                    
- 
                                        200 g vepřového bůčku                                    
- 
                                        200 g vepřových jater                                    
- 
                                          pár větviček čerstvého tymiánu                                    
 
						
                                                            Jablečné chutney
                                
                                                                            - 
                                            3 kusy Hřebíček celý Avokádo                                        
- 
                                            2 lžíce cukru                                        
- 
                                            100 ml portského vína                                        
- 
                                            3 lžíce vody                                        
- 
                                            3  nastrouhaná jablka                                        
- 
                                            1  chilli papričky                                        
- 
                                            2  cm čerstvého zázvoru                                        
 
					 
					
				 
			 
			
                Způsob přípravy
				
                    Vepřové sádlo si rozpustíme na hlubší pánvi, přidáme cibuli, směs koření a lehce orestujeme. Očištěné a odblaněné maso osolíme a opepříme. Vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až maso změkne přilijeme červené víno a na jemno nakrájená játra. Vše ještě jednou krátce podusíme. Směs rozmixujeme a naplníme jej do skleniček.
Máslo rozpustíme, přidáme do něj sušený a lístečky čerstvého tymiánu. Tymiánovým máslem zalijeme skleničky naplněné paštikou a navrch posypeme kuličkami pepře.
Paštiku necháme ztuhnout v ledniččce 2-3 hodiny.
 
Paštiku servírujem s jablečným chutney. Na jablečné chutney v kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme cukr, za stálého mícháme připravíme řídký karamel. Do karamelu přidáme nastrouhaná jablka, najemno nastrouhaný zázvor, drobně nakrájenou chilli papričku, skořici a nadrcené hřebíčky. Vše zalijeme portským vínem. Necháme odvařit do požadované konzistence.