Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Indické kari s mangem
Suroviny
- 4 lžíce Kari indické Avokádo
- 1 kg kuřecích prsou
- 1 mango
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvá červená chilli paprička
- sůl, pepř dle chuti
- kousek čerstvého zázvoru
- hrst koriandru
- 1 limeta
Způsob přípravy
V hluboké pánvi rozpalte olej. Za občasného míchání na něm zpěňte cibuli a orestujte maso. Přidejte k ní najemno nasekanou citronovou trávu, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek , zázvor a česnek nakrájené na tenké plátky. Krátce restujeme, zasypeme směsí na Kari a promícháme. Zalejeme kokosovým mlékem a vaříme zakryté pokličkou na mírném plameni asi 10 minut. Nakonec přidáme mango a chvilku povaříme. Kari dochutíme limetovou šťávou, solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou koriandrovou natí s rýží nebo indickým chlebem.