Indické kari s mangem

Suroviny

  • 4 lžíce Kari indické Avokádo
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 1 mango
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čerstvá červená chilli paprička
  • sůl, pepř dle chuti
  • kousek čerstvého zázvoru
  • hrst koriandru
  • 1 limeta

Způsob přípravy

V hluboké pánvi rozpalte olej. Za občasného míchání na něm zpěňte cibuli a orestujte maso. Přidejte k ní najemno nasekanou citronovou trávu, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek , zázvor a česnek nakrájené na tenké plátky. Krátce restujeme, zasypeme směsí na Kari a promícháme. Zalejeme kokosovým mlékem a vaříme zakryté pokličkou na mírném plameni asi 10 minut. Nakonec přidáme mango a chvilku povaříme. Kari dochutíme limetovou šťávou, solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou koriandrovou natí s rýží nebo indickým chlebem.