Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
Miniquiche s hříbky
Těsto
- 120 g másla
- 1 žloutek
- 1 lžička soli
- 200 g hladké mouky
Houbová náplň
- 1 lžičky Kmín mletý Avokádo
- 2 lžičky Petrželová nať Avokádo
- 2 lžičky Houbové koření Avokádo
- 4 lžic oleje
- 2 vejce
- 250 g zakysané smetany
- 250 g lesních hřibů
- 80 g tvrdého sýru
Způsob přípravy
Mouku vymícháme se solí, máslem a žloutkem na hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formičky vymažeme máslem.
Houby očistíme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky a okořeníme Houbovým kořením a kmínem a osmažíme na oleji.
Zakysanou smetanu rozšleháme s vejcem, vmícháme sýr, petržel a osolíme. Těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme na placky a vtlačíme do připravených formiček, propícháme vidličkou a pečeme na spodní mřížce 10-15 minut. Houby rozložíme na předpečené těsto, pár si necháme na ozdobu.
Na ně rozetřeme smetanovou směs a poklademe zbylými houbami. Pečeme na spodní mřížce asi 15-20 minut, necháme chvíli vychladnout, posypeme zbylou pažitkou a teplé podáváme.