Miniquiche s hříbky

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Podzim
Způsob vaření: Pečení

Těsto

  • 120 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli
  • 200 g hladké mouky

Houbová náplň

  • 1 lžičky Kmín mletý Avokádo
  • 2 lžičky Petrželová nať Avokádo
  • 2 lžičky Houbové koření Avokádo
  • 4 lžic oleje
  • 2 vejce
  • 250 g zakysané smetany
  • 250 g lesních hřibů
  • 80 g tvrdého sýru

Způsob přípravy

 Mouku vymícháme se solí, máslem a žloutkem na hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Formičky vymažeme máslem.

Houby očistíme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky a okořeníme Houbovým kořením a kmínem a osmažíme na oleji.

Zakysanou smetanu rozšleháme s vejcem, vmícháme sýr, petržel a osolíme. Těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme na placky a vtlačíme do připravených formiček, propícháme vidličkou a pečeme na spodní mřížce 10-15 minut. Houby rozložíme na předpečené těsto, pár si necháme na ozdobu.

 

Na ně rozetřeme smetanovou směs a poklademe zbylými houbami. Pečeme na spodní mřížce asi 15-20 minut, necháme chvíli vychladnout, posypeme zbylou pažitkou a teplé podáváme.