Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Nečekaná návštěva
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Pečení
Quiche s lesními houbami, rukolou a cherry rajčaty
Pierwsza sekcja
Způsob přípravy
Mouka prosejeme přes síto, přidáme sůl, máslo, smetanu a vejce, celé důkladně promíchaného a postupně přidáváme vodu. S těsta vypracujeme kouly, zabalíme do folie a vychladíme v chladničce.
Houby orestujeme v olivovém oleji a másle s česnekem a cibulí. Po 15 minutách přidáme petržel a dochutíme houbových kořením.
Těsto vyválíme, přeložíme do vymazané kovové koláčové formy, propícháme vidličkou a pečeme cca 15 minut při teplotě 200 °C. Na upečený koláč uložit aromatické houby, zalijeme vejce rozšlehané se smetanou, parmazánem a muškátový oříšek. Zapečeme v troubě asi 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.
Teplý quiche podáváme posypaný rukolou a cherry rajčaty.