Quiche s lesními houbami, rukolou a cherry rajčaty

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Pečení

Pierwsza sekcja

Způsob přípravy

Mouka prosejeme přes síto, přidáme sůl, máslo, smetanu a vejce, celé důkladně promíchaného a postupně přidáváme vodu. S těsta vypracujeme kouly, zabalíme do folie a vychladíme v chladničce.

Houby orestujeme v olivovém oleji a másle s česnekem a cibulí. Po 15 minutách přidáme petržel a dochutíme houbových kořením.

Těsto vyválíme, přeložíme do vymazané kovové koláčové formy, propícháme vidličkou a pečeme cca 15 minut při teplotě 200 °C. Na upečený koláč uložit aromatické houby, zalijeme vejce rozšlehané se smetanou, parmazánem a muškátový oříšek. Zapečeme v troubě asi 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.

Teplý  quiche podáváme posypaný rukolou a cherry rajčaty.