Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Italská kotleta s mozzarellou
Suroviny
- 1 lžíce Bazalka Avokádo
- 10 g parmazánu
- 100 g pšeničné mouky
- 1 vejce
- 1 červené cibule
- olivový olej
- rukola
- 1 kuřecí prso
- 1 mozzarelly
- rajčata
- 1 starší houska
- 1 lžíce rajčatové omáčky
Způsob přípravy
Starší housku natrháme a rozmixujeme v mixéru nebo nastrouháme na struhadle, přidáme bazalku, promícháme a máme nachystanou bylinkovou strouhanku.
Z kuřecího prsa vytvoříme naříznutím kapsu. Vnitřek pomažeme rajčatovou omáčkou, vložíme natrhanou mozzarelu. Prso obalíme v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Smažíme 4 minuty z obou stran. Poté dáme ještě zapéct na 10 minut na 180 °C. Podáváme se salátkem z rukoly, rajčátek, cibule a parmazánu zakápnuté olivových olejem.