Italská kotleta s mozzarellou
Suroviny
-
1 lžíce Bazalka Avokádo
-
10 g parmazánu
-
100 g pšeničné mouky
-
1 vejce
-
1 červené cibule
-
olivový olej
-
rukola
-
1 kuřecí prso
-
1 mozzarelly
-
rajčata
-
1 starší houska
-
1 lžíce rajčatové omáčky
Způsob přípravy
Starší housku natrháme a rozmixujeme v mixéru nebo nastrouháme na struhadle, přidáme bazalku, promícháme a máme nachystanou bylinkovou strouhanku.
Z kuřecího prsa vytvoříme naříznutím kapsu. Vnitřek pomažeme rajčatovou omáčkou, vložíme natrhanou mozzarelu. Prso obalíme v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Smažíme 4 minuty z obou stran. Poté dáme ještě zapéct na 10 minut na 180 °C. Podáváme se salátkem z rukoly, rajčátek, cibule a parmazánu zakápnuté olivových olejem.