Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Nečekaná návštěva
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Chlazení, mražení
Studená jahodová polévka s vanilkou, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou
Suroviny:
- Chilli mleté Avokádo
- 1 lžíce medu
- 100 ml červeného vína
- 300 ml bílého jogurtu
- 500 g jahod
- 1 ks vanilkový lusk
- 1 lžíce cukru
- 1 snítka čerstvé máty
- 4 lžíce citrónového sorbetu
Způsob přípravy
Jahody omyjeme a oloupeme. Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, med a rozpůlený vanilkový lusk a vše vaříme na mírném ohni asi 10-15minut. Následně přidáme jahody a vaříme dalších 10 minut, necháme vychladnout, vyjmeme vanilku, přidáme jogurt a vše rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme a necháme odležet v chladničce. Podáváme po vychladnutí s kousky jahod, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou