Studená jahodová polévka s vanilkou, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou
Suroviny:
-
Chilli mleté Avokádo
-
1 lžíce medu
-
100 ml červeného vína
-
300 ml bílého jogurtu
-
500 g jahod
-
1 ks vanilkový lusk
-
1 lžíce cukru
-
1 snítka čerstvé máty
-
4 lžíce citrónového sorbetu
Způsob přípravy
Jahody omyjeme a oloupeme. Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, med a rozpůlený vanilkový lusk a vše vaříme na mírném ohni asi 10-15minut. Následně přidáme jahody a vaříme dalších 10 minut, necháme vychladnout, vyjmeme vanilku, přidáme jogurt a vše rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme a necháme odležet v chladničce. Podáváme po vychladnutí s kousky jahod, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou