Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Francouzský ratatouille
Pierwsza sekcja
- 2 lžíce Provensálské bylinky Avokádo
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek
- sůl dle chuti
- olivový olej
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 2 papriky
Způsob přípravy
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme troubu na 200 °C. Pekáč pokapeme olivovým olejem a dáme rozehřát do trouby. Česnek si nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky a vložíme do rozehřátého pekáče a posypeme bylinkami. Necháme chvíli rozvonět. Vytáhneme pekáč a naskládáme na něj kolečka zeleniny, střídáme jednotlivé druhy. Vrátíme zpět do trouby a pečeme cca 25 minut.