Francouzský ratatouille

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Pierwsza sekcja

  • 2 lžíce Provensálské bylinky Avokádo
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • sůl dle chuti
  • olivový olej
  • 2 cukety
  • 4 rajčata
  • 2 papriky

Způsob přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme troubu na 200 °C. Pekáč pokapeme olivovým olejem a dáme rozehřát do trouby. Česnek si nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky a vložíme do rozehřátého pekáče a posypeme bylinkami. Necháme chvíli rozvonět. Vytáhneme pekáč a naskládáme na něj kolečka zeleniny, střídáme jednotlivé druhy. Vrátíme zpět do trouby a pečeme cca 25 minut.