Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Svěží melounový salát
Suroviny
- 10 lístků máty
- 1 jarní cibulka
- 1 červené cibule
- 12 černých oliv
- 1 vodního melounu
- sýr feta
Dresing
- 1 lžička Oregáno Avokádo
- 40 ml olivového oleje
- 1 lžičky cukru
- 1 limety
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme dresing. Do misky vymačkáme šťavá z ½ limentky. Přimícháme 1 lžičku cukru a 40 ml olivového oleje. Vše promícháme a přidáme 1 lžičku oregána. Znovu zamícháme a necháme odležet v ledničce.
Meloun nakrájíme na malé kostičky. Cibuli na měsíčky. Jarní cilku na kolečka. Vše dáváme do mísy, přisypeme olivy, na půl rozkrájené cherry rajčátka a natrhanou mátu. Salát osolíme, zalijeme dresingem a promícháme. Servírujeme posypane na kostičky nakrájeným sýrem feta.