Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Steaky se španělskou omáčkou
Suroviny
- 3 lžíce Grilovací ďábelské Avokádo
- 4 lžíce oleje
- 4 steaky z hovězí svíčkové (150 g každý)
- 2 lžíce Hořčice Delikates Avokádo
Španělská omáčka
- Nové koření mleté Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 300 ml olivového oleje
- sůl podle chuti
- 3 žloutky
- 2 brambory
- šťáva z jednoho citrónu
- 3 rozdrcené stroužky česneku
- 1 lžíce Hořčice Delikates Avokádo
Způsob přípravy
Z oleje, hořčice a kořenící směsi připravíme marinádu, potřeme s ní steaky a necháme maso minimálně hodinu odležet v chladu.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a dobře rozmačkáme. Žloutky smícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, postupně přilijeme olej a vymícháme na jemnou hmotu. Přidáme brambory a česnek, dochutíme a rozmixujeme. Steaky grilujeme několik minut z každé strany (jak kdo má rád propečené). Podáváme se španělskou omáčkou a opečenou bagetou.