Steaky se španělskou omáčkou
Suroviny
-
3 lžíce Grilovací ďábelské Avokádo
-
4 lžíce oleje
-
4 steaky z hovězí svíčkové (150 g každý)
-
2 lžíce Hořčice Delikates Avokádo
Španělská omáčka
-
Nové koření mleté Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
300 ml olivového oleje
-
sůl podle chuti
-
3 žloutky
-
2 brambory
-
šťáva z jednoho citrónu
-
3 rozdrcené stroužky česneku
-
1 lžíce Hořčice Delikates Avokádo
Způsob přípravy
Z oleje, hořčice a kořenící směsi připravíme marinádu, potřeme s ní steaky a necháme maso minimálně hodinu odležet v chladu.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a dobře rozmačkáme. Žloutky smícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, postupně přilijeme olej a vymícháme na jemnou hmotu. Přidáme brambory a česnek, dochutíme a rozmixujeme. Steaky grilujeme několik minut z každé strany (jak kdo má rád propečené). Podáváme se španělskou omáčkou a opečenou bagetou.