Steaky se španělskou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny

  • 3 lžíce Grilovací ďábelské Avokádo
  • 4 lžíce oleje
  • 4 steaky z hovězí svíčkové (150 g každý)
  • 2 lžíce Hořčice Delikates Avokádo

Španělská omáčka

  • Nové koření mleté Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 300 ml olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • 3 žloutky
  • 2 brambory
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 3 rozdrcené stroužky česneku
  • 1 lžíce Hořčice Delikates Avokádo

Způsob přípravy

Z oleje, hořčice a kořenící směsi připravíme marinádu, potřeme s ní steaky a necháme maso minimálně hodinu odležet v chladu.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a dobře rozmačkáme. Žloutky smícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, postupně přilijeme olej a vymícháme na jemnou hmotu. Přidáme brambory a česnek, dochutíme a rozmixujeme. Steaky grilujeme několik minut z každé strany (jak kdo má rád propečené). Podáváme se španělskou omáčkou a opečenou bagetou.