Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Grilovaný losos v medovo-hořčičné marinádě
Suroviny
- 1 lžička Tymián Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 80 g medu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 cuketa
- 4 stroužky česneku
- 3 mrkve
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 4 lžíce štávy z pomeranče
- Grilovaná zelenina
- 3 lžíce Hořčice Ruská Avokádo
- 6 plátků lososa
- 1 lžíce řepkového oleje
Způsob přípravy
Očištěné filety z lososa opepříme a osolíme. V misce smícháme med, sojovou omáčku, olej, hořčice a pomerančovou šťávu. Do marinády přidáme nalisovaný česnek a tymián a důkladně vše promícháme. Lososa naložíme do marinády a marinujeme 1-2 hodiny. Lososa grilujeme 4 minuty z každé strány.
Na grilovanou zeleninu si mrkev nakrájíme na klínky a cuketu na kolečka. Zeleninu posypeme směsí Grilovaná zelenina a grilujeme do měkka.
Lososa podáváme s grilovanou zeleninou posypané čerstvou petrželkou.