Grilovaný losos v medovo-hořčičné marinádě
Suroviny
-
1 lžička Tymián Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
80 g medu
-
2 lžíce sojové omáčky
-
1 cuketa
-
4 stroužky česneku
-
3 mrkve
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
4 lžíce štávy z pomeranče
-
Grilovaná zelenina
-
3 lžíce Hořčice Ruská Avokádo
-
6 plátků lososa
-
1 lžíce řepkového oleje
Způsob přípravy
Očištěné filety z lososa opepříme a osolíme. V misce smícháme med, sojovou omáčku, olej, hořčice a pomerančovou šťávu. Do marinády přidáme nalisovaný česnek a tymián a důkladně vše promícháme. Lososa naložíme do marinády a marinujeme 1-2 hodiny. Lososa grilujeme 4 minuty z každé strány.
Na grilovanou zeleninu si mrkev nakrájíme na klínky a cuketu na kolečka. Zeleninu posypeme směsí Grilovaná zelenina a grilujeme do měkka.
Lososa podáváme s grilovanou zeleninou posypané čerstvou petrželkou.