Grilovaný losos v medovo-hořčičné marinádě

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny

  • 1 lžička Tymián Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 80 g medu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 cuketa
  • 4 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 4 lžíce štávy z pomeranče
  • Grilovaná zelenina
  • 3 lžíce Hořčice Ruská Avokádo
  • 6 plátků lososa
  • 1 lžíce řepkového oleje

Způsob přípravy

Očištěné filety z lososa opepříme a osolíme. V misce smícháme med, sojovou omáčku, olej, hořčice a pomerančovou šťávu. Do marinády přidáme nalisovaný česnek a tymián a důkladně vše promícháme. Lososa naložíme do marinády a marinujeme 1-2 hodiny. Lososa grilujeme 4 minuty z každé strány. 

Na grilovanou zeleninu si mrkev nakrájíme na klínky a cuketu na kolečka. Zeleninu posypeme směsí Grilovaná zelenina a grilujeme do měkka.

Lososa podáváme s grilovanou zeleninou posypané čerstvou petrželkou.