Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Křupavá grilovaná křidýlka
Suroviny
- čerstvý koriandr
- 20 velkých kuřecích křídel
Marináda
- 1 lžička Pepř barevný celý Avokádo
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce čerstvého zázavoru
- 2 lžíce Pikantní křidýlka Avokádo
Způsob přípravy
Chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a najemno nasekáme. Zázvor nastrouháme najemno. Všechny ingredience na marinádu důkladně promícháme.
Omytá a očištěná křidélka naložíme do marinády a necháme odležet 4-6 hodin. Takto připravené křidélka grilujeme 30 minut, občas otočíme a potřeme marinádou. Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.