Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Hummus
Suroviny
- Paprika sladká mletá Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžička koriandru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 l vody
- 1 stroužek česneku
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 250 g cizrny
- 1 lžička římského kmínu
- Pita chléb
Způsob přípravy
Cizrnu necháme 24 hodin odstát ve vodě. Poté cizrnu osolíme a 45 minut vaříme. Uvařenou cizrnu scedíme, nasypeme do mixéru spolu s římským kmínem, citronovou šťávou, solí, pepřem, koriandrem. Vše umixujeme na jemnou kaši. Servírujeme v míse, zakápnuté olivovým oleje, posypané čerstvým koriandrem, hrstí uvařené cizrny a špetkou mleté papriky. Podáváme s pita chlebem nebo s chlebem.