Hummus

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • Paprika sladká mletá Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 l vody
  • 1 stroužek česneku
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 250 g cizrny
  • 1 lžička římského kmínu
  • Pita chléb

Způsob přípravy

Cizrnu necháme 24 hodin odstát ve vodě. Poté cizrnu osolíme a 45 minut vaříme. Uvařenou cizrnu scedíme, nasypeme do mixéru spolu s římským kmínem, citronovou šťávou, solí, pepřem, koriandrem. Vše umixujeme na jemnou kaši. Servírujeme v míse, zakápnuté olivovým oleje, posypané čerstvým koriandrem, hrstí uvařené cizrny a špetkou mleté papriky. Podáváme s pita chlebem nebo s chlebem.