Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Kuřecí kapsa s bylinkovou strouhankou
Suroviny
- 2 lžíce Bazalka Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 100 g pšeničné mouky
- 1 vejce
- 1 houska
- 1 kuřecí prso
- 1 lžíce rajské omáčky
- 1 mozzarelly
Způsob přípravy
Nejdříve si připravíme bylinkovou strouhanku. Starší housku natrháme a rozmixujeme v mixéru, přidáme bazalku a promícháme.
Kuřecí prso osolíme a naříznutím v něm vytvoříme kapsu. Vnitřek pomažeme rajčatovou omáčkou, vložíme natrhanou mozzarelu. Prso obalíme v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Smažíme 4 minuty z obou stran. Poté dáme ještě zapéct na 10 minut na 180 °C. Podáváme se salátkem z rukoly, rajčátek, cibule a parmazánu zakápnuté olivovým olejem.