Vepřová panenka v listovém těstě s karamelizovanou cibulí

Suroviny

Suroviny na karamelizovanou cibuli

Způsob přípravy

Připráva karamelizované cibule:

Cibuli nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme cibuli a smažíme 20 minut, občas zamícháme. Osmažíme, opepříme a smažíme dalších 10 minut. Když je cibule opečená přídáme balsamico a ocet a vaříme dokud se tekutina neodpaří. Nakonec přidáme cukr a vaříme několik minut.

Příprava panenky

Panenku důkladně odblaníme, umyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou. Rozpálíme na pánvi olej a panenku na něm ze všech stran osmažíme, jedna strana 8-10 minut. Vyjmeme z pánve a ještě teplou panenku potřeme hořčicí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na listové těsto naskládáme šunku a karamelizovanou cibuli, položíme panenku a zabalíme. Stejným způsobem připravíme i druhou panenku. Zabalenou panenku položíme na pečící papír a pečeme 35-40 minut ve spodní části trouby.

Po upečení nechte 10 minut v troubě s pootevřenými dvířky. Před podáváním nakrájíme na plátky