Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Vepřová panenka v listovém těstě s karamelizovanou cibulí
Suroviny
- 2 lžíce Majoránka Avokádo
- 1 lžička Majoránka Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 lžíce oleje
- 1 žloutek
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 2 plátky listového těsta
- 2 vepřové panenky (každá 400-450 g)
- 200 g parmské šunky na plátky
- 2 lžíce Hořčice Ruská Avokádo
Suroviny na karamelizovanou cibuli
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 lžíce balsamico
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 2 červené cibule
- 2 bílé cibule
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička červeného vinného octa
Způsob přípravy
Připráva karamelizované cibule:
Cibuli nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme cibuli a smažíme 20 minut, občas zamícháme. Osmažíme, opepříme a smažíme dalších 10 minut. Když je cibule opečená přídáme balsamico a ocet a vaříme dokud se tekutina neodpaří. Nakonec přidáme cukr a vaříme několik minut.
Příprava panenky
Panenku důkladně odblaníme, umyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou. Rozpálíme na pánvi olej a panenku na něm ze všech stran osmažíme, jedna strana 8-10 minut. Vyjmeme z pánve a ještě teplou panenku potřeme hořčicí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na listové těsto naskládáme šunku a karamelizovanou cibuli, položíme panenku a zabalíme. Stejným způsobem připravíme i druhou panenku. Zabalenou panenku položíme na pečící papír a pečeme 35-40 minut ve spodní části trouby.
Po upečení nechte 10 minut v troubě s pootevřenými dvířky. Před podáváním nakrájíme na plátky