Vepřová panenka v listovém těstě s karamelizovanou cibulí
Suroviny
-
2 lžíce Majoránka Avokádo
-
1 lžička Majoránka Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
1 lžíce oleje
-
1 žloutek
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
2 plátky listového těsta
-
2 vepřové panenky (každá 400-450 g)
-
200 g parmské šunky na plátky
-
2 lžíce Hořčice Ruská Avokádo
Suroviny na karamelizovanou cibuli
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
1 lžíce balsamico
-
1 lžíce másla
-
1 lžíce oleje
-
2 červené cibule
-
2 bílé cibule
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
1 lžička třtinového cukru
-
1 lžička červeného vinného octa
Způsob přípravy
Připráva karamelizované cibule:
Cibuli nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme cibuli a smažíme 20 minut, občas zamícháme. Osmažíme, opepříme a smažíme dalších 10 minut. Když je cibule opečená přídáme balsamico a ocet a vaříme dokud se tekutina neodpaří. Nakonec přidáme cukr a vaříme několik minut.
Příprava panenky
Panenku důkladně odblaníme, umyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou. Rozpálíme na pánvi olej a panenku na něm ze všech stran osmažíme, jedna strana 8-10 minut. Vyjmeme z pánve a ještě teplou panenku potřeme hořčicí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na listové těsto naskládáme šunku a karamelizovanou cibuli, položíme panenku a zabalíme. Stejným způsobem připravíme i druhou panenku. Zabalenou panenku položíme na pečící papír a pečeme 35-40 minut ve spodní části trouby.
Po upečení nechte 10 minut v troubě s pootevřenými dvířky. Před podáváním nakrájíme na plátky