Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Gazpacho - španělská studená polévka z rajčat
Suroviny pro 4 osoby:
- Chilli mleté Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 80 ml olivového oleje
- 1 kg rajčat
- 1 malá cibule
- 1 malá zelená paprika
- 1 salátová okurka
- vinný ocet dle chuti
- několik lístků čerstvé bazalky
- několik černých oliv na ozdobu
- 2 stroužky česneku
Způsob přípravy
Rajčata spaříme a oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme a rozmixujeme v mixéru, přidáme vinný ocet, sůl a chilli. Před ukončením mixování, přidáme olivový olej a listy bazalky. Když vše rozmixujeme, prolisujeme sítem.
Podáváme s černými olivami. Kromě oliv můžeme servírovat najemno nakrájenou zeleninu (rajčata, cibuli, papriku, okurku) v samostatných miskách, aby si každý mohl vybrat zeleninu podle své chuti.