Gazpacho - španělská studená polévka z rajčat
Suroviny pro 4 osoby:
-
Chilli mleté Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
80 ml olivového oleje
-
1 kg rajčat
-
1 malá cibule
-
1 malá zelená paprika
-
1 salátová okurka
-
vinný ocet dle chuti
-
několik lístků čerstvé bazalky
-
několik černých oliv na ozdobu
-
2 stroužky česneku
Způsob přípravy
Rajčata spaříme a oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme a rozmixujeme v mixéru, přidáme vinný ocet, sůl a chilli. Před ukončením mixování, přidáme olivový olej a listy bazalky. Když vše rozmixujeme, prolisujeme sítem.
Podáváme s černými olivami. Kromě oliv můžeme servírovat najemno nakrájenou zeleninu (rajčata, cibuli, papriku, okurku) v samostatných miskách, aby si každý mohl vybrat zeleninu podle své chuti.