Gazpacho - španělská studená polévka z rajčat

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • Chilli mleté Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 kg rajčat
  • 1 malá cibule
  • 1 malá zelená paprika
  • 1 salátová okurka
  • vinný ocet dle chuti
  • několik lístků čerstvé bazalky
  • několik černých oliv na ozdobu
  • 2 stroužky česneku

Způsob přípravy

Rajčata spaříme a oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme a rozmixujeme v mixéru, přidáme vinný ocet, sůl a chilli. Před ukončením mixování, přidáme olivový olej a listy bazalky. Když vše rozmixujeme, prolisujeme sítem.

Podáváme s černými olivami. Kromě oliv můžeme servírovat najemno nakrájenou zeleninu (rajčata, cibuli, papriku, okurku) v samostatných miskách, aby si každý mohl vybrat zeleninu podle své chuti.