Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Jarní salátek a vajíčkem a chřestem
Suroviny na salát
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 2 lžičky másla
- 200 g oblíbených salátů
- 50 g oblíbených klíčků
- 2 mrkve
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 8 ředkviček
- 200 g chřestu (čerstvého nebo konzervovaného)
- 12 křepelčích vajíček
Suroviny na zálivku
- 1 lžičky Paprika pálivá mletá Avokádo
- 4 lžíce olivového oleje
- šťáva z ½ citrónu
- 1 špetka soli
- 1 červená cibule
- 4 lžičky Francouzské hořčice Avokádo
Způsob přípravy
Příprava zálivky
V míse smícháme hořčici, citronovou šťávu, olivový olej a koření. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibulí a promíchejte.
Příprava salátu
Mrkev očistíme a nakrájíme pomocí struhadla na tenké plátky. Mrkev blašírujeme, tak, že ji vhodíme do vroucí vody, krátce povaříme na skus, rychle z vody vylovíme a zchladíme v ledové vodě. Mrkev si tak zachová svěží chuť i barvu. Křepelčí vejce vaříme na tvrdo, stačí 2 minuty, oloupeme a rozkrojíme napůl. Chřest umyjeme a odlámeme tvrdé konce. Na pánvi rozpustíme máso a chřest smažíme 7-8 minut. Ke konci chřest osolíme a opepříme. Pokud máme chřest konzervovaný, tak z něj slivejeme vodu a osušíme.
Salátové listy promícháme s polovinou zálivky, přidáme chřest, mrkev a ředkvičky nakrájené na plátky. Salát dle chuti osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec přidáme křepelčí vajíčka, klíčky a přelijeme zbylou zálivkou.
Dobrou chuť!