Jarní salátek a vajíčkem a chřestem

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny na salát

  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 2 lžičky másla
  • 200 g oblíbených salátů
  • 50 g oblíbených klíčků
  • 2 mrkve
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 8 ředkviček
  • 200 g chřestu (čerstvého nebo konzervovaného)
  • 12 křepelčích vajíček

Suroviny na zálivku

  • 1 lžičky Paprika pálivá mletá Avokádo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • šťáva z ½ citrónu
  • 1 špetka soli
  • 1 červená cibule
  • 4 lžičky Francouzské hořčice Avokádo

Způsob přípravy

Příprava zálivky

V míse smícháme hořčici, citronovou šťávu, olivový olej a koření. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibulí a promíchejte.

Příprava salátu

Mrkev očistíme a nakrájíme pomocí struhadla na tenké plátky. Mrkev blašírujeme, tak, že ji vhodíme do vroucí vody, krátce povaříme na skus, rychle z vody vylovíme a zchladíme v ledové vodě. Mrkev si tak zachová svěží chuť i barvu. Křepelčí vejce vaříme na tvrdo, stačí 2 minuty, oloupeme a rozkrojíme napůl. Chřest umyjeme a odlámeme tvrdé konce. Na pánvi rozpustíme máso a chřest smažíme 7-8 minut. Ke konci chřest osolíme a opepříme. Pokud máme chřest konzervovaný, tak z něj slivejeme vodu a osušíme.

Salátové listy promícháme s polovinou zálivky, přidáme chřest, mrkev a ředkvičky nakrájené na plátky. Salát dle chuti osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec přidáme křepelčí vajíčka, klíčky a přelijeme zbylou zálivkou.

 

Dobrou chuť!