Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Jarní nádivka
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 vejce
- sůl dle chuti
- 150 ml mléka
- Muškatový ořech mletý Avokádo
- 125 g uzeného masa
- 4 starší rohlíky
- 100 g čerstvých kopřiv, petrželky, jarní cibulky
Způsob přípravy
Do mísy vložíme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme žloutky, mléko a koření podle chuti. Trochu zamícháme a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Dále přidáme najemno nakrájené kopřivy, petrželku a cibulku. Vše důkladně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs naplníme do formy na bábovky vymazanou máslem. Pečeme při 180 °C cca 40 minut dozlatova.