Jarní nádivka

Kategorie:

Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 vejce
  • sůl dle chuti
  • 150 ml mléka
  • Muškatový ořech mletý Avokádo
  • 125 g uzeného masa
  • 4 starší rohlíky
  • 100 g čerstvých kopřiv, petrželky, jarní cibulky

Způsob přípravy

Do mísy vložíme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme žloutky, mléko a koření podle chuti. Trochu zamícháme a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Dále přidáme najemno nakrájené kopřivy, petrželku a cibulku. Vše důkladně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs naplníme do formy na bábovky vymazanou máslem. Pečeme při 180 °C cca 40 minut dozlatova.