Kategorie:
-
Druh jídla:
Mletá masa
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Chilli con carne
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžíce Chilli mleté Avokádo
- 1 lžička Kmín mletý Avokádo
- 1 lžíce Paprika sladká mletá Avokádo
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 ml hovězího vývaru
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g červených fazolí z plechovky bez nálevu
- 400 g rajčat pelati (loupaná v plechovce)
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 1 malá plechovka kukuřice
Způsob přípravy
Olej rozpalíme v hrnci, vsypeme nasekanou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme česnek, papriku, koření (mimo majoránky) a restujeme 5 minut. Přidáme maso a zprudka jej pečeme ze všech stran. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme rajčata, majoránku. Vaříme 20 minut, občas promícháme. Nakonec přidáme fazole a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme čerstvou chilli papričkou, podáváme s rýží nebo chlebem.