Chilli con carne

Kategorie:

Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžíce Chilli mleté Avokádo
  • 1 lžička Kmín mletý Avokádo
  • 1 lžíce Paprika sladká mletá Avokádo
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 g červených fazolí z plechovky bez nálevu
  • 400 g rajčat pelati (loupaná v plechovce)
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 malá plechovka kukuřice

Způsob přípravy

Olej rozpalíme v hrnci, vsypeme nasekanou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme česnek, papriku, koření (mimo majoránky) a restujeme 5 minut. Přidáme maso a zprudka jej pečeme ze všech stran. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme rajčata, majoránku. Vaříme 20 minut, občas promícháme. Nakonec přidáme fazole a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme čerstvou chilli papričkou, podáváme s rýží nebo chlebem.