Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Vánoce
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Skořicové rohlíčky
Suroviny na 40 rohlíčků:
- 0.5 lžičky Citrónová kůra Avokádo
- 3 lžičky Skořice mletá Avokádo
- 200 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 100 g mandlové moučky
- 175 g změkkého másla
Skořicový cukr
- 10 g Skořice mletá Avokádo
- 100 g moučkového cukru
Způsob přípravy
Do prosáté mouky uděláme důlek, co kterého vyklepneme žloutek. Přidáme cukr, sušenou citronovu kůru, máslo, nasekané mandle a skořici. Zpracujeme na hladké těsto. Těsto necháme odležet nejlépe přes noc.
Odleželé těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou vyválíme na váleček. Váleček vyválíme na stejně velké kousky a z těch vyválíme rohlíčky. Rohlíčky opratrně naskládáme na plech. Pečeme 10-12 minut na 200 °C.
Během pečení si připravíme skořicový cukr tak, že si moučkový cukr smícháme se skořicí. Ještě teplé rohlíčky obalujeme opatrně ve skořicovém cukru.