Skořicové rohlíčky

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny na 40 rohlíčků:

  • 0.5 lžičky Citrónová kůra Avokádo
  • 3 lžičky Skořice mletá Avokádo
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 g mandlové moučky
  • 175 g změkkého másla

Skořicový cukr

  • 10 g Skořice mletá Avokádo
  • 100 g moučkového cukru

Způsob přípravy

Do prosáté mouky uděláme důlek, co kterého vyklepneme žloutek. Přidáme cukr, sušenou citronovu kůru, máslo, nasekané mandle a skořici. Zpracujeme na hladké těsto. Těsto necháme odležet nejlépe přes noc.

Odleželé těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou vyválíme na váleček. Váleček vyválíme na stejně velké kousky a z těch vyválíme rohlíčky. Rohlíčky opratrně naskládáme na plech. Pečeme 10-12 minut na 200 °C.

Během pečení si připravíme skořicový cukr tak, že si moučkový cukr smícháme se skořicí. Ještě teplé rohlíčky obalujeme opatrně ve skořicovém cukru.