Kategorie:
-
Druh jídla:
Mletá masa
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Skotská vejce
Suroviny pro 3 osoby:
- Tymián Avokádo
- Mletá masa Avokádo
- 3 vejce vařená natvrdo
- 300 g mletého masa (vepřové a hovězí)
- toustový chléb
Způsob přípravy
Maso ochutíme kořenící směsí Mletá masa. Maso rozdělíme na 3 díly a vytvoříme placky, na které vložíme vajíčka. Vytvarujeme koule. Ze staršího toustového chleba připravíme strouhanku a přidáme tymián. Připravené koule ve strouhance s tymiánem obalíme. Vejce můžete usmažit ve fritéze nebo je můžete péct v troubě, na 180 °C dozlatova. Skvěle se k nim hodí bramborová kaše.